Dublin - Reisverslag uit Skerries, Ierland van Els Pennewaard - WaarBenJij.nu Dublin - Reisverslag uit Skerries, Ierland van Els Pennewaard - WaarBenJij.nu

Dublin

Door: Els

Blijf op de hoogte en volg Els

03 Juli 2018 | Ierland, Skerries

De B&B ligt in Skerries, een aardig plaatsje met een groot strand en een haven, we wandelden en aten hier gisteravond. We twijfelden of en zo ja hoe naar Dublin te gaan. Er rijdt een trein vanuit Skerries maar Wouter zag het niet zitten om de auto bij het station te parkeren, ik zag de rit naar de stad niet zitten, kans op file en het links rijden rond de stadsdrukte en waar parkeren.....? Mary kwam met de oplossing, zij bracht ons naar het station (5 km) en gaf het nummer van de taxi om ons ‘s avonds terug te brengen, top!
En zo zaten we om 10 uur in de trein en liepen we om elf uur op Trinity college, het grote indrukwekkende universiteitscomplex in Dublin. Ik had graag het boek of Kells en de bibliotheek gezien, maar de lange rij en drukte weerhield ons daarvan, met zoveel mensen op een hoop beleef je zoiets niet echt. Dus slenterden we rond door diverse wijken, bekeken hier of daar een kerk, belandden voor de lunch in de oudste pub van Dublin en bezochten een “ander soort museum” nl het Nationale Leprachaun museum. De Ieren kennen een een lange traditie van verhalenvertellers en daarin nemen figuren uit “de andere wereld” een belangrijke plaats in: dwergen, kabouters, elfen reuzen etc. Een aantal van die mystieke verhalen worden hier door acteurs verteld in een passende omgeving, een leuke ervaring! Sprookjes voor grote mensen. Walt Disney is in Ierland geïnspireerd geraakt!
Om even lekker uit te rusten maakten we een boottocht over de Liffey en zagen o.a. de Ierse Heineken brouwerij langs komen! Dat is hier na het Guinness het meest gedronken bier!
Via de 200 jaar oude Victoriaanse “Ha’pennybridge” sloten we ons bezoek aan Dublin af in de wijk Temple Bar, heel veel pubs met live muziek en volop gezelligheid waar het bier en de Guinness rijkelijk vloeit!
Een geslaagde laatste dag in Ierland met een prima temperatuur van 22 graden.
En de TR had eindelijk een keer een echte rustdag en verdiend! Onze kleine oude rode autootje doet het fantastisch!

• 04 Juli 2018 - 16:50

Gea:

Wouter en Els een hele goede reis naar Nederland, volgens mij hebben jullie een top vakantie gehad!

• 04 Juli 2018 - 19:14

Rob & Ingrid:

Hai vakantiegangers dank voor je verhalen Els heel leuk om te lezen! Geniet van de laatste vakantiedagen en jullie rode trouwe metgezel. Liefs en groetjes Rob & Ingrid