Fietsten "den schonen blauen Donau entlang"
Blijf op de hoogte en volg Els
12 Augustus 2013 | Oostenrijk, Ybbs an der Donau
We reden naar Ybbs, van deze stad is het 20 km naar de plaats Melk, in beide plaatsen is een brug dus een prima rondje om te fietsen. We vonden al snel de Donauradweg, een populaire fietsroute. Vrijwel de hele route fietspaden, af toe over de weg door of langs een dorpje. De heenweg namen we de rechteroever, stroomafwaarts en met wind tegen, terug langs de linkeroever, stroomopwaarts en met wind mee. Die wind was niet veel, 3 km per uur verschil. Onderweg mooie uitzichten over de Donau en het omliggende heuvelachtige landschap. Op de Donau weinig scheepvaart, welgeteld een vrachtschip, een passagiersboot en een handvol plezierbootjes. De bruggen waren HOOG, we moesten afstappen omdat de aanloop te steil was. De beloning komt dan altijd daarna, met 30 km per uur (of meer) weer naar beneden ;-).
Het werd een echte dagtocht, met de nodige pauze, ook een tijdje lekker zitten lezen in een Gastengarten. Uiteindelijk stond er ruim 60 km op de teller. Het was heerlijk en ik bleef me gelukkig goed voelen (paracetamol voor mijn keel). Met een voldaan gevoel schoven we 's avonds aan tafel!
13 Augustus 2013 - 20:51
Tante Nelly:
ja de natuur is erg mooi , vooral in oct de
hersft kleuren maar ja dan zijn jullie weer thuis ,
n fijne avond onder gaande zon is ook altijd mooi om ,
naar te kijken zo in de bergen -
15 Augustus 2013 - 15:28
Rianne: