Ijstijd
Door: Els
Blijf op de hoogte en volg Els
30 Juni 2018 | Ierland, Clifden
In de middag reden we een ander natuurpark in: Connemara, ook ontstaan in de ijstijd maar een heel ander landschap. Hier heel veel groen, heel veel meren, uitgestrekte heidevelden, wollegras en een enorm turflandschap en dat alles met een uiterst grillige kust waartussen af en toe een prachtig mooi strand. Het lijkt soms compleet uitgestorven, we reden 15 km zonder een huis te zien en dan opeens een drukte, blijkt daar een pad naar een strandje te zijn.
Soms missen we een afslag omdat die vaak verscholen liggen in een heg, via een klein landweggetje even verderop pikken we dan de route weer op. Zo kan het gebeuren dat er een familie kip op de weg loopt die op het gemakkie doorloopt naar de boerderij....
Onderweg geluncht in Kilvarra en ‘s middags bij een pub in Roundtown mijn verslag van gisteren zitten schrijven, beiden binnen omdat het in de zon gewoon te heet is.
Eind van de middag kwam er bewolking opzetten en wind. Aangekomen bij de B&B bij Clifden, op een heuvel met uitzicht over de zee, stond ik plots te rillen in mijn zomerjurkje....
Aan een warme douche was ik toch al toe want het was een stoffig dagje. Waarschijnlijk vanwege het smeltende asfalt werd er met een strooiwagen een poeder (heel fijn steengruis) op de weg gestrooid en we hadden de pech achter zo een wagen te rijden. Wij en de TR zijn bedolven onder het grijzige stof. Vanuit de salon ‘s avonds genoten van het uitzicht op de zee.
01 Juli 2018 - 12:56
Nelly:
ja gek he , dat je zo maar ineens koud krijg , zet ook foto,s op foto,s op face book je verteld het heel goed