Groen en smaragdgroen
Door: Els
Blijf op de hoogte en volg Els
31 Juli 2011 | Slovenië, Bovec
In de folders en een boekje had ik gelezen over een memorial church in een alpenweide. Daar wilde ik nog graag naar toe maar na 1km kwamen we op een gravelweg. Ik had "A" gezegd en toen ik zei zullen we maar terug gaan zei Wouter "B" en we gingen verder, 7 km lang. We kwamen bij een parkeerplaats en daar bleek dat het nog 20 minuten lopen was, Wouter zei zullen we maar terug gaan, maar toen zei ik "C" , dus 'nee' we hebben niet voor niets 20 minuten over 7km gedaan. Het te wandelen pad ging behoorlijk steil omhoog, we kwamen behoorlijk bezweet aan op de alpenweide, maar het was het waard, een indrukwekkend monument voor de gevallen soldaten in de eerste Wereldoorlog.
Oh ja, waarom groen en smaragdgroen? Slovenië is ontzettend groen, de bergen zijn dicht begroeid met bomen. Er is veel water in Slovenië en dat verklaart het "groen". Smaragdgroen is de rivier de Soca die inderdaad een heel aparte kleur heeft en hier door de streek stroomt. Onderweg hadden we een paar keer mooi uitzicht er op.
Samengevat: we hadden een schitterende dag met schitterend weer en
31 Juli 2011 - 20:58
Ruud:
Ik zie dat jullie er weer een mooie dag van gemaakt hebben.
Kijk uit naar het volgende spannende verhaal :) -
31 Juli 2011 - 23:18
Tante Nell:
zo jullie wandelen heel wat af,ja mooi he de natuur -
01 Augustus 2011 - 13:39
Marokko:
Jemig wat een kilometers maken jullie zowel te voet als met de auto, leuk.
Wij zitten nu in Marrakech en zoals iedereen al aangaf, leuke stad met veel winkeltjes en slangenbezweerders op alle hoeken van de straat.
wijn zijn woensdag einde middag terug in Nederland
liefs van ons